Bodrum Kos feribot bileti satın alma işlemlerinizde tercih edebileceğiniz Ferry Bilet ile güvenli bir ulaşım imkanına sahip olabilirsiniz.
Bodrum Kos arası feribot biletleri, tek yön veya gidiş dönüş şeklinde tercih edilebilmektedir. Biletler online ortamlardan güvenle satın alınabilmektedir. Farklı tarih ve saat aralıklarından oluşan seferler kişinin isteğine göre tercih edilebilmektedir. Bilet satın alma işlemlerinde yolcu sayısı, yolcunun yetişkin veya çocuk olduğuna dair bilgiler girilmelidir.
Bodrum Kos Feribot Bileti Sefer Saatleri
Bodrum-Kos arası feribot ile yapılan seferlerde, sefer saatleri önemli bir rol oynamaktadır. Gidiş, dönüş ayrı ayrı veya gidiş-dönüş birlikte olarak alınabilecek biletler, sefer saatlerine dikkat edilerek alınmalıdır. Bilet satın alma esnasında feribotun kalkacağı liman ve varış gerçekleştireceği limana dikkat edilmelidir.
Ferry Bilette Bodrum-Kos feribot seferlerinin saatleri Bodrum Kale Port kalkışlı olmak üzere sabah 08:45 ve öğleden sonra saat 16.00’dadır. Kos kalkışlı feribotlar ise sabah 09:30 ve öğleden sonra 17:30 saatlerinde mevcuttur. Yolcu, hareket saatine en az 15 dakika kala feribotta hazır bir şekilde bulunmalıdır. Güncel sefer tarihleri saatler ve feribot sefer ücretleri için Ferry Bilet sitesini takip etmeyi unutmayın. Bodrum Kos feribot bileti fiyatları da bu yıl itibariyle tek yön 20 euro, gidiş dönüş isee 40 euro şeklindedir.

Bodrum Kos Adası Feribot Seferleri ve Genel Kurallar
Kos adası ziyaretleri için en ideal tercihlerden biri Bodrum-Kos feribot seferleridir. Bodrum-Kos arası seferler yaz aylarında genellikle her gün yapılmaktadır. Sefer günü seçildiğinde sefer saati de dikkate alınmalıdır. Kos adası Bodrum’a oldukça yakın bir konumda bulunmaktadır. Bodrum Kos adası feribot seferleri sırasında yolculuk yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Bu sebepten yaz aylarında günübirlik Kos ziyaretleri de yoğun ilgi görmektedir.
Ferrybilet sizler için Bodrum-Kos feribot hizmetini en iyi şekilde vermektedir. Feribot seferleri ve yolcu bileti hakkında genel kurallar şu şekildedir;
- Check-in: Yolcu, pasaport vize kontrolleri ve bilet teslim işlemleri için sefer saatinden en geç 1 saat önce ilgili firmanın Checkin ofisinde olmalıdır. Sefer saatine yarım saat kala işlemler sona erer. Araçlı yolcuların uyması gereken özel hükümler ve daha fazlası için Ferrybilet sitesi genel kurallar maddelerini inceleyebilirsiniz.
- Açık Biletler: Açık biletlerin geçerlilik süresi 6 aydır. Bilet kesim tarihinden sonra 6 boyunca kullanılmamış biletler otomatik iptal olmaktadır.
- Biletlerin Kaybolması: Biletin kaybolmasından yolcunun kendisi sorumludur. Bilet kaybolma durumunda yeni bir bilet alınmalıdır.
- Biletin Bir Başkasına Devredilememesi: Bilet üzerinde ismi düzenlenen yolcu bileti devredemez, başkasına satamaz.
- Bilet İptal ve İade Talebinde Bulunulması: Yönetmelik maddelerine göre alıcının cayma hakkı yoktur. Ücret iadesi bulunmamaktadır. Feribot bileti tarihi, saati ve güzergâh bilgilerinin değişimi talep edilemez. Yalnızca sefer saatinden 2 gün önce haber vermek şartı ile 1 kereliğine mahsus bilet açığa alma işlemi ile yeniden tarihleme işlemi yapılabilir.
- Yolcunun Yunanistan’a veya Yurtdışına Çıkışının İzin Verilmediği Haller: Adli, idari sorunlar, araç sorunları gibi yurtdışına çıkışın izin verilmediği durumlarda hizmet akdi sona erer. İade talebi kabul edilmez.
- Sefer Değişikliği ve Seferin İptal Olması Durumu: Yolcuların numaraları sistemde kayıtlıdır. Yolcular sefer değişikliği ve iptalinden haberdar olabilirler.
- Bilet Kontrolü: Feribot bileti kontrolü boardinglerde bulunan barkod sistemi ile yapılır. Bileti iptal edilmiş, açığa alınmış ve tarihi değiştirilmiş yolcu feribota alınmaz.
- Evcil Hayvan ile Yolculuk Edecek Yolcular ve Özel İstekler: Özel durumlar feribot hareket saatinden önce bildirilmelidir. Evcil hayvana sahip yolcular gerekli evrakları taşıyıcı firmaya ulaştırmalıdır.
Bodrum-Kos feribot seferleri, Sakız adası seferleri, Samos feribot, Rodos feribot seferleri gibi ada ziyaretlerini içeren kurallar genel anlamıyla bu şekildedir. Kuralların tamamı ve detaylı bilgiler için FerryBilet üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
Kos Adası Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Bodrum Kos bileti aldıktan sonra Yunan Adalarının en dikkat çeken adalarından birisi Kos adasıdır. 43 km uzunluğundadır. En dar noktası 2 km genişliğinde, en geniş noktası ise 6 km genişliğindedir. Ada’nın kıyıları Bodrum kıyılarından kolaylıkla görülebilir. Oniki adaların kraliçesi şeklinde adlandırılan ada, İstanköy olarak da adlandırılmaktadır. Ada da antik kalıntılar fazlasıyla mevcuttur. Turizm burada oldukça gelişmiştir. Kos adasında yer alan doktor Hipokrat ile bağdaştırılmış Hipokrat Ağacı oldukça meşhurdur.

Kos adası Bodrum Yarımadası’nın karşısında, Ege Denizi’nde Karya sahiline yakın bir konumdadır. Ada, güneşli günlerin tadının çıkarılabileceği muhteşem bir Akdeniz iklimi sunmaktadır. Ziyaret edilebilecek birçok güzel plajları bulunmaktadır. Zengin su kaynakları, doğa harikası alanları ve verimli toprakları ile “Ege’nin Bahçesi” olarak da bilinen Kos adası, Doktor Hipokrat’ın doğduğu topraklar olduğu için tarihi güzellikleri ile de dikkat çekmektedir.
Yunanistan sınırları içerisinde yer alan Kos adası, tarihte Roma, Osmanlı, Antik Yunan ve İtalyan yönetimlerine de ev sahipliği yapmıştır. Sahip olduğu özelliklerle içinde bulunan halkı ve ziyaretçilerini büyüleyen Kos adası ziyaretleriniz için siz de acele edin.
Kos Adası Gezilecek Yerler
Kos, doğal güzellikleri, tarihi, berrak denizi ve tarihi ile gezmeye doyamayacağınız güzellikte bir yerdir. Feribot seferleri sonrasında gerçekleştireceğiniz Kos ziyaretlerinizde gezebileceğiniz en güzel alanlar şu şekildedir;
- Neratzia Kalesi: Kos ziyaretlerinde görülmesi gereken en önemli yerlerden birisi Neratzia Kalesidir. Bu kale Saint John şövalyeleri tarafından inşa edilmiştir. Sonrasında kule eklenerek bugünkü halini almıştır.

- Hikoprat Ağacı: Neratzia Kalesi’nin önünde bulunan ağaç, Hipokrat’ın öğrencilerine burada ders verdiğine inanıldığı için bu ismi taşıyor. Ada’da meşhur olan ve sembol haline gelmiş olan bu ağaç, önündeki küçük çeşme ile de dikkat çekiyor.
- Cezayirli Hasan Paşa Camii: Hipokrat Ağacının hemen yanında bu camiyi görmeniz mümkündür. Camii ismini aldığı Hasan Paşa tarafından 1786 yılında yaptırılmıştır. Kesme taş ile yapılan cami mimarisi ile dikkat çekiyor. Caminin yanında bulunan aslan heykeli de ziyaretleriniz esnasında dikkatinizi çekecek bir detay olabilir. Bu aslan da Gazi Hasan Paşa’nın evcilleştirip beslediği aslanına ithafen yaptırılmıştır.
- Eleftherias Meydanı: Kos’un en merkezi noktası olan Eleftherias Meydanı, Özgürlük Meydanı ismi ile de bilinmektedir. Bu meydanın bir tarafında belediye pazarı, bir tarafında ise Defterdar Camii bulunur. Ziyaret edilmesi gereken önemli noktalardan biri olan Kos Arkeoloji Müzesi’de bu civarda bulunur. Oldukça geniş bir alana sahip bu noktada etrafı ve pazarı dilediğiniz kadar gezebilir, kafelerde dinlenerek ziyaretlerinizin tadını çıkarabilirsiniz.
- Antik Agora: Antik Dünya’dan kalma kalıntılar ilginizi çekiyorsa Kos ziyaretlerinizde uğramanız gereken bir diğer nokta Antik Agoradır.
- Casa Romana (Roma Evleri): Şimdilerde restorasyon geçirmiş olan Casa Romana Evleri, Roma Döneminde iken 36 odalı bir villaymış. Şu anda da bünyesinde o dönemlerin gündelik yaşam ve mimarisinden örnekler barındırmaktadır.
- Şarap Fabrikaları: Merkezden ayrılıp adanın güney tarafına doğru yola çıkıldığında dikkati ilk Şarap Fabrikaları tabelaları çekiyor. Şarap tadımı yapmak ve şarap satın almak isteyen ziyaretçiler bu alana mutlaka uğruyor.
- Antimachia Kalesi: Kos ziyaretlerinde manzarası ve büyük surları ile dikkat çekmeyi başaran yapılardan birisi Antimachia Kalesidir. Kale içerisinde küçük bir kilise ve birçok tarihi kalıntıyı bulundurur.
Kos adasında deniz kum ve güneşten yararlanmak isteyenler için en ideal plaj alanları;

- Lambi Plajı: Kos adasının merkezinde denize girmek isteyenler için ilk akla gelecek plajlardandır. Denizi çakıllı ve berraktır. Feribot iskelesinin hemen yanında bulunan bu plaj donanımlı ve konforlu olması ile dikkat çeker.
- Therma Plajı: Merkeze uzak bir konumda kalan Therma Plajı, kükürtlü suyu ve termal kaynak suyu ile ziyaretçilerinin beğenisini topluyor. Denizin serin suları yerine doğal kaynak sularını tercih edenler kendisini burada buluyor.
- Marmari ve Tigaki Plajları: Aralarında küçük bir göl bulunan bu iki plaj, kumlu sahilleri ile dikkat çekiyor. Şezlong ve şemsiye kiralama işlemlerini ziyaretçilerine sunuyor. Ekstra su sporları imkanları da bulunan plajların sahillerinde yakınında bulunan at çiftliği sayesinde at ile gezilebiliyor.
- Camel Plajı: kefalos tarafında bulunan Camel Plajı, cam gibi denizi ile görenleri büyülüyor. Sığ bir denize sahip bu plajda Kos’da en çok ziyaret edilenler arasına giriyor.
- Agios Stefanos Plajı: Plaj hem denizinin güzelliği hem de arasındaki tarihi kalıntılar ile ziyaretçilerini etkiliyor.
Kos Adası’na günübirlik veya konaklamalı ziyaret gerçekleştireceğiniz anlarda tüm bu güzelliklere şahit olabilirsiniz. Kos’un ara sokaklarında kaybolabilir, Elefteria Meydanı’nda doyasıya gezebilirsiniz. Antik Agora tarihini eşsiz bir şekilde yaşayabileceğiniz bol bol fotoğraf çekilip paylaşabileceğiniz Kos adası ziyaretleriniz için feribot biletinizi almayı ihmal etmeyin. En güncel sefer tarihleri ve günleri için sitemizi mutlaka ziyaret edin.